Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa
Natura pacatelor
Evaluare Utilizator: / 1

(Cutia rosie) Încercând să demonstreze elevilor săi natura celor celor cinci păcate – agresivitatea, avariţia, minciuna, inconştiinţa şi egoismul, Buddha a utilizat ceea ce se afla in cutia rosie. Iată concluzia la care ajungea Buddha: „Păcatele voastre devin cu atât mai puternice, cu cât mai mult încercaţi să vă îndepărtaţi de ele. Unica soluţie de a scăpa este să vă apropiaţi de ele”. Ce se afla in cutie?

Raspuns: O basmaluta cu noduri.

Comenteaza primul Vizualizari: 7656

Citeste mai departe...
 
Disparitia Faetonului
Evaluare Utilizator: / 1

În anul 1957, la o conferinţă de presă, Niels Bohr a fost întrebat ce crede el despre teoria existenţei în trecut a unei planete între Marte şi Jupiter, numită convenţional Faeton, şi posibila cauză a dispariţiei acesteia. Terminaţi răspunsul laconic a lui Bohr: „Aşa o fi fost sau nu, eu oricum sunt împotriva...”

Răspuns: ...armei nucleare.

Comenteaza primul Vizualizari: 7126

Citeste mai departe...
 
Cercurile lui Anaximene
Evaluare Utilizator: / 2

Odată un elev l-a întrebat pe Anaximene de ce, fiind atât de înţelept, are atât de multe îndoieli. Ca răspuns, Anaximene a desenat două cercuri şi a demonstrat elevului de ce el îşi pune mai multe întrebări decât elevul său. Încercaţi şi Dvs. să faceţi acelaşi lucru.

Răspuns: Cercurile erau de diferite dimensiuni – unul mai mare şi altul mai mic. Cel mai mic reprezenta cunoştinţele elevului, cel mai mare – cunoştinţele lui Anaximene, iar spaţiul din afara lor – necunoscutul. Astfel, cu cât cercul este mai mare, cu atât graniţa între cunoscut şi necunoscut este mai lungă şi respectiv întrebările sunt mai multe.

Comenteaza primul Vizualizari: 6957

Citeste mai departe...
 
Aforismul betivanului
Evaluare Utilizator: / 1

Unul dintre cele mai populare aforisme ale alcoolicilor începe cu cuvintele: „Ciudat lucru! Cu cât mai mult beau, cu atât mai mult îmi tremură mâinile”. La ce concluzie paradoxală se ajunge la sfârşitul aforismului?

Răspuns: Cu cât mai mult beau, cu atât mai puţin beau

Comenteaza primul Vizualizari: 7358

Citeste mai departe...
 
Grija lui August
Evaluare Utilizator: / 2

Spre sfârşitul carierei sale politice imperatorul August l-a ales ca succesor pe Tiberius, care era cunoscut pentru răutatea şi viclenia sa. Întrebat de ce a făcut anume această alegere, el a răspuns că anume astfel are de grija de soarta unui lucru, pe care de altfel îl au şi absolut toţi cei prezenţi în sală. Despre ce este vorba?

Răspuns: Propriul său nume

Comentarii (1) Vizualizari: 6845

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 559 - 567 din 943

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat